skiareal hd

Klimatické podmínky přejí všem natěšeným lyžařům a snowboardistům. Svahy Lysé hory pokryla přírodní sněhová nadílka, o zbytek se postaral zasněžovací systém a skiareál bude otevřen o týden dříve, než bylo plánováno. Sezóna odstartuje v sobotu 11. prosince 2021 s extra jednotnou cenou 350 Kč za jednodenní skipas.

K otevření střediska uvádí ředitel Vít Pražák: „Minulý čtvrtek jsme spustili výrobu technického sněhu na dojezdu, spodní a střední části modré sjezdovky, na vlecích Kaprun a sjezdovce Křížek, postupně začneme zasněžovat slalomový svah a nad vratnou stanicí vleku Zalomený. K tomu padal přírodní sníh, proto jsme se rozhodli vyjít vstříc všem lyžařům, kteří vloni ztratili sezónu, a otevřít dřív. Samozřejmě nebude k dispozici celých 14 km na Lysé hoře – Horní Domky, ale každý metr sjezdovky se počítá. Chceme lidem dát možnost sportovat venku v bezpečných podmínkách, ale ani lyžařským střediskům se však covidová omezení nevyhnou.“

Skiareál prozatím otevře část modré sjezdovky od vratné stanice lanové dráhy Horní Domky a vlek Kaprun II. Děti však budou muset na „Čarovný les“ v rámci RokyFunparku počkat, prioritu má modrá sjezdovka pro všechny lyžaře bez rozdílu věku nebo úrovně lyžování. K dispozici budou v odbavovací hale nové vyhřívané skříňky pro uložení lyžařské výzbroje a výstroje. 102 uzamykatelných boxů s elektronickým uzavíráním, různých velikostí (60 menších skříněk pro odložení příručních zavazadel, 35 skříněk pro uložení dvou párů lyží a bot, 7 skříněk pro čtyři páry, velké úložné skříně mají ve výbavě vyhřívání). O víkendu již bude mezi parkovišti P4 a P1 jezdit skibus zdarma.

Každý jako dárek na uvítanou v areálu získá v sobotu 11. 12. nejen zvýhodněný skipas za 350 korun, ale i Fidorku pro dobrou náladu. Lanovky a vleky budou nově v provozu od 8:30 do 16:00 hodin. Po víkendu bude skiareál uzavřen a budou se dosněžovat sjezdové tratě tak, aby byly kvalitně připravené na vánoční prázdniny již od 17. 12. 2021, poté bude již areál otevřen denně.